Csoportok részéreMaradandó élmények, csodálatos környezetben!

Kirándulj csodálatos környezetben, töltsd meg tartalmas, érdekes, izgalmas programokkal, látogass el Abaligetre!

A falu a Dél-Dunántúlon, a Mecsek nyugati lábánál fekszik, Pécstől kb. 15 km-re. Egy festői völgyben helyezkedik el, amelyet dombok és erdők szegélyeznek. Különleges ismertetői az Abaligeti Cseppkőbarlang, az országban egyedülálló Denevérmúzeum és két mesterséges tó – alkalmasak csónakázásra és horgászatra - a csodálatos természeti értékeken kívül.

Szálláslehetőségek

Több különböző típusú szálláshelyünk várja az érdeklődőket, melyek Abaligeten belül más helyszíneken is találhatók. Rendelkezünk férőhelyekkel az üdülőövezet területén és a falu szívében egyaránt.

Barlang turistaház és üdülőházak

A helyszín alkalmas osztálykirándulások és különféle táborok megrendezésére, lebonyolítására. Beltéri és kültéri közösségi terekkel egyaránt rendelkezik, lehetővé téve ezzel a közös programok, játékok lehetőségét. A társalgó többek között étkezőként is funkcionál, ill. különálló konyha áll vendégeink rendelkezésére. A szabadban megtalálható tűzrakóhely is hozzájárul az esték hangulatos eltöltéséhez. Egy nagyobb füves terület, sportoláshoz, szabadtéri játékokhoz kínál lehetőséget.

Barlang turistaház

Kőépületben 40 fő részére tudunk szállást biztosítani. Az elhelyezés 2 és 3 ágyas, fürdőszobás, részben erkélyes szobákban történik, melyek a ’70-es évek hangulatát idézik.

Üdülőházak

Faházainkban, pótágyakkal együtt 48 főt tudunk elszállásolni. 3 ágyas pótágyazható, zuhanyzós, fürdőszobás üdülőházaink várják vendégeinket.

Várhegy turistaszálló

A turistaszálló a falu központjában helyezkedik el. Különösen alkalmas kisebb létszámú osztályok, gimnáziumi csoportok, nagycsaládosok számára! 23 fő részére tudunk szállást biztosítani. 5 szobát különíthetünk el, a férőhelyek a következőképpen vannak elosztva: 8 + 6 + 6 + 2 + 1. A hálótermekhez külön fiú és külön lány fürdő, valamint a két fős szobához külön tanári fürdő tartozik. A szálláson található étkező és konyha, melyek közösek.

Szolgáltatások:

étkezési lehetőség igény szerint
sportpálya használat (füves futballpálya, betonos sportpálya)
parkolási lehetőség
a közelben található posta, bolt, buszmegálló

Program lehetőségek diákoknak Abaligeten:

Csónakázási lehetőség
Barlang és Denevérmúzeum látogatása szakvezetéssel
Éjszakai túra szakképzett vezetővel
Horgászat

és környékén:

Orfűi Aquapark
Magyarhertelend Termálfürdő
Pécsi Állatkert és Akvárium – Terrárium
Mecsextrém Park
Pécsi Világörökség – interaktív vezetéssel, múzeumpedagógia foglalkozások

Igény esetén a programok megszervezését, időpont egyeztetést és foglalást díjmentesen vállalunk!
Kérdéseivel és bejelentkezéssel kapcsolatban forduljon hozzánk bizalommal!